Omgeving

Trélévern

Het dorp Trélévern ligt op 5 minuten van Min Guen en daar vindt u een kleine supermarkt, het postkantoor, een bakker, een slager/charcuterie en een goede pizzeria.

De weg door het dorp volgend richting kust, komt u na een kilometer bij Port l'Epine, waar zich twee campings bevinden. Eén van de twee heeft een zwembad, dat ook voor niet-campinggasten opengesteld is; de andere heeft een eenvoudig, maar goed bekend staand restaurant.

 
Toul-an-Héry

Toul-an-Héry

 
Côte du Granit Rose

Côte du Granit Rose

De kust

Langs de hele Côte du Granit Rose kunt u zich op de vele stranden door de zon laten koesteren, zwemmen of  andere activiteiten ontplooien. 

U kunt de kust verkennen per auto, langs de schitterende route "Circuit des Ajoncs d'Or", die u langs vele schildersachtige vissersdorpjes voert, of te voet, langs het zg Douanepad, dat langs de hele bretonse kust loopt en onderdeel uitmaakt van de grote wandelroute GR 34, daarbij genietend van prachtige uitzichten over zee.

Ook voor fietsers zijn er legio routes die hen door een afwisselend landschap voeren. 

De golfliefhebbers kunnen terecht op de baan St. Samson, een kwartiertje rijden hiervandaan en met een prachtig uitzicht over zee.

De nabijheid van de zee is ook goed te zien in het grote aanbod van vis, schaal- en schelpdieren, die u op iedere menukaart ruimschoots terug zult vinden.

In het gastenverblijf ligt een map met veel uiteenlopende toeristische informatie over de omgeving: kastelen, musea, kindervermaak, dierentuinen, wandelen, fietsen, boottochten, steden, restaurants en nog veel meer.

Liever ook eens een stad bezoeken? 

In de nabije omgeving van Min Guen bevinden zich een aantal gezellige steden, te weten: 

Perros-Guirec
Gelegen aan zee, met beneden de geanimeerde jachthaven en boven het centrum met gezellige winkels en terrasjes.
Als u de kustweg neemt die deze twee stadsdelen verbindt, komt u langs een aantal schitterende villa's uit het begin van de 20e eeuw en kunt u genieten van een prachtig uitzicht over zee.

Lannion
Aan de monding van de Léguer, met een prachtig authentiek centrum, gezellige winkels en elke donderdag een uitgebreide weekmarkt.

Tréguier
Met zijn imposante kathedraal en de daaromheen gelegen straatjes met veel huizen in vakwerkstijl.

Voor meer toeristische informatie kunt u terecht op de volgende sites:

Trélévern - www.trelevern.fr
Perros-Guirec - www.perros-guirec.fr
Lannion - www.ot-lannion.fr
Tréguier - www.ville-treguier.fr
Côte de Granit Rose - www.cotedegranitrose.fr
Côtes d'Armor - www.cotesdarmor.com
Bretagne - www.bretagne.nl & www.bretagne-vakantie.com

Tréguier

Tréguier

De vuurtoren van Ploumanac'h

De vuurtoren van Ploumanac'h